Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Masters of Classics- Praha

Akce již proběhla!

pondělí

01.04.2024

Akce již proběhla!

Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha

Cena:490 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Masters of Classics- Praha -Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Masters of Classics- Praha

Masters of Classics

Nejslavnější Vivaldiho Čtvero ročních dob zazní v dubnu v podání členů Bohemian Symphony Orchestra Prague a nejlepších absolventů akademie světově uznávaného českého houslového virtuóza Václava Hudečka, pod jehož záštitou se koncert koná.

Bohemian Symphony Orchestra Prague uvede 1. dubna 2024 v 19:30 v kostele U Salvátora v Praze světoznámé dílo Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob. Orchestr povede šéfdirigent orchestru Martin Šanda. Jako sólisté se představí mladí čeští virtuózové Klára Klánská, Matteo Hager, Marek Pavlica a Jan Novák.

Vivaldiho Čtvero ročních dob, cyklus koncertů pro housle a orchestr, je nejslavnějším dílem tohoto italského barokního skladatele. Je rozdělen na čtyři části, ve kterých Vivaldi popisuje průběh celého roku. Každé roční období se skládá ze tří vět. Jaro (ptáci, potůčky, pastýřská idyla, venkovský tanec), Léto (Zefyr, Boreás, klid, komáři, bouřka, vichřice), Podzim (tanec, žně, opilý spánek, lov, útěk) a Zima (chlad, vítr, déšť, krb, na ledě).

A právě jaro, léto, podzim a zimu budou mít na repertoáru členové Bohemian Symphony Orchestra Prague, kteří vás přesvědčí, že vážná hudba umí být i rozverná, veselá a plná energie. Vychutnejte si jedinečný kulturní zážitek umocněný krásnými prostory Salvátorského chrámu na Starém městě pražském, v němž se bude odehrávat.

 

Bohemian Symphony Orchestra Prague si od svého založení připsal na konto již nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami a leadery kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors. Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co do činění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé. Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně.

 


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Masters of Classics- Praha -Kostel sv. Salvátora, Salvátorská 1, Praha
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)