Úvod  -> Koncerty v Jihomoravském kraji  ->  Koncerty v Brně

Ida The Young + Barbora Hora (Grains)- Brno

Akce již proběhla!

čtvrtek

04.04.2024

Akce již proběhla!

Kafara, Fryčajova 78/16, Brno

Cena:200 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Ida The Young + Barbora Hora (Grains)- Brno -Kafara, Fryčajova 78/16, Brno

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Ida The Young + Barbora Hora (Grains)- Brno

IDA THE YOUNG

Ida the Young vydali v loňském roce debutové EP s názvem Strange Shaped Flowers. Za projektem, který vznikl v Plzni, původně stálo duo Iris Hobson-Mazur a Marek Koliha, které později svým doprovodem obohatil Filip Simon.

Kapela se na scéně pohybuje od roku 2021, od té doby se zakládajícím členům vedle rozšiřujícího se seznamu odehraných koncertů nahromadil také tvůrčí materiál. Ida the Young vyniká intimním a přímočarým projevem zpěvačky Iris Hobson-Mazur, která do projektu vkládá krom svého unikátního hlasového projevu i podmanivé texty. Ty barvitě doprovází na akustickou kytaru Marek Koliha, který se opírá o rytmiku Filipa Simona (mj. spoluhráče z kapely China Soup).

BARBORA HORA (GRAINS)

Barbora Hora představuje neotřelou hybnou sílu na poli české singer/songwriter scény. Její hudbu tvoří dva rovnocenné elementy; minimalistické, ale do detailu promyšlené kytarové linky s autentickým vokálním projevem. Ve své zhudebněné poezii se interpretka skrze citlivou feministickou optiku zaobírá nečekanými úskalími každodenního života.

Barbora Hora k aktuální nahrávce Grains (demos from the hill):
V minulých týdnech jsem na svůj telefon nahrála několik ukázek ze zkušebny. Zatímco stále pracuji na svém LP, chtěla jsem najít jiný a intuitivnější způsob tvorby/vydávání hudby. Posledních pár měsíců jsem byla extrémně zaneprázdněná a nezdá se, že by se to změnilo. Cítím se neustále unavená a tato únava mě nutí pochybovat o tom, jak žiju, o světě kolem a dokonce o smyslu tvorby hudby nebo umění obecně. V tomto časově náročném experimentu jsem našla poklidné místo, které chci více pozorovat.
Slyšíte, jak se v místnosti chvějí bubny, můj hlas ztrácí melodickou linku, dělám chyby v textu, kytara je rozladěná a vše znehodnocuje záznam z telefonu... S těmi chybami jsem v pohodě, protože to je lidské. Chyby jsou lidské, únava je lidská, nedostatek dovedností je lidský, pochybnosti jsou lidské a selhání je taky lidské.
Neexistuje žádné konkrétní poselství. Je to jen jedno malé zrnko v moři písku.


Další koncerty v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Ida The Young + Barbora Hora (Grains)- Brno -Kafara, Fryčajova 78/16, Brno
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)