Úvod  -> Divadlo v Jihomoravském kraji  ->  Divadlo v Brně

Zelená je tráva- Brno

Akce již proběhla!

čtvrtek

15.12.2022

Akce již proběhla!

Co.Labs, Kounicova 22, Brno

Cena:250 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Zelená je tráva- Brno -Co.Labs, Kounicova 22, Brno

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Zelená je tráva- Brno

Petra Fornayová a kol.: ZELENÁ JE TRÁVA
(načo umývať pohárik od jogurtu, keď niekto lieta štyrikrát za rok do Thajska)

 

Docu-fiction predstavenie Zelená je tráva predstavuje ambiciózny politický plán, ktorým sa má vyriešiť ekologická kríza. Hľadá odpoveď na otázku, či existujú riešenia pre postupujúcu ekologickú krízu - budú to súkromné stratégie alebo globálne politické riešenia? Do akej miery budeme pri tom ochotní a schopní nasledovať aj „mravný zákon“? Rozhodovať o tom budú aj diváci.
Naša mravnosť sa točí okolo nás samých. Ak sa naplnia apokalyptické predpovede, hoci len čiastočne, tak máme dnes bližšie k distopii než k utopickému zázraku a  „mravný zákon
v nás“ čakajú výzvy. Sme jediný druh, ktorý si ničí vlastné životné prostredie, zároveň s tým však aj životné prostredia mnohých iných živočíšnych druhov. Víziou je spoločnosť, v ktorej antropocentrizmus prestane existovať. Čaká na nás nové desatoro?
Podľa niektorých vedcov sme už teraz svedkami globálneho kolapsu. Niektorí tvrdia, že nám pomôže prehĺbenie úcty k prírode a solidarita, iní nabádajú k ezoterizmu ako novému
náboženstvu, ktoré by dalo nový zmysel života spoločnosti závislej na enormnej spotrebe energie a na bezbrehom konzume. Iní veria v pomoc technológií (hoci už v roku 1865 Wiliam Stanely Jevons popísal paradox, že technologický pokrok nevedie k zníženiu spotreby).
Mnohí sa však prikláňajú k názoru, že sú to len naivné a utopické predstavy - aj keby sa podarilo znovu nastaviť systém, po čase sa vrátime k využívaniu zdrojov na zabezpečenie vlastnej existencie na úkor zvyšku ekosystému. Lebo tento vzorec správania je jednoducho základným predpokladom života. Relatívna stabilita ekosystému končí, keď začnú dochádzať zdroje.
Ako hovorí poľský filozof Henryk Skolimowski – demokracia už nestačí, potrebujeme ekokraciu ako formu vlády, ktorá rešpektuje celý prírodný systém.


Zelená je tráva v prosinci 2022 v Brně


Další divadelní představení v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Zelená je tráva- Brno -Co.Labs, Kounicova 22, Brno
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)