Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa- Praha

Akce již proběhla!

pátek

09.12.2022

Akce již proběhla!

Divadelní sál při Masarykově ZŠ, Staroklánovická 230, Praha

Cena:275 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa- Praha -Divadelní sál při Masarykově ZŠ, Staroklánovická 230, Praha

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa- Praha

Vánoce s koncertem hvězd - Irena Budweiserová, Jakub Racek a Keishiro Mikawa. Tři vynikající sólisté s různými hudebními kořeny dali vzniknout zajímavému pohledu na gospel, blues, folkové balady, spirituály, vánoční koledy i autorskou hudbu.

Irena Budweiserová (zpěv) byla 30 let členkou skupiny Spirituál Kvintet. Účinkovala v muzikálech (Babylon, Sny svatojánských nocí, Svět plný andělů a Romeo a Julie). V Národním divadle zpívala v Oratoriu Bastard. Podílela se na celé řadě nahrávek se souborem Spirituál kvintet, Janem Spáleným, Rangers nebo s Big bandem Josefa Vejvody, Vydala zatím 10 sólových CD, některé z nich byly nominovány na ceny Jazzový Kája a Anděl.

Jakub Racek (el. kytara) prošel skupinami mnoha žánrů, jazz, bluegrass, rockabilly atd. Bluegrassová asociace ČR ho 5x vyhlásila kytaristou roku. V roce 1998 získal na mezinárodní soutěži bluegrassových skupin ve Vídni pořádané americkou SPBGMA ocenění „Best guitar player“. Byl členem pražského Monogramu a rakouského Nuggetu. S I. Budweiserovou hraje na elektrickou kytaru, s použitím zajímavých efektů dokáže vyplnit prostor tak, že písně působí plně a evokují celou kapelu.

Keishiro Mikawa (violoncello) pochází z Japonska (Fukuoka), studoval na Střední metropolitní umělecké škole v Tokiu a v roce 2018 absovoval Hudební fakultu Tokujské univerzity. Studoval pod vedením prof. Y. Maruyama, M. Unno, M. Nishiya.

2017 -  2. cena (Golden Egg) na “Hama no JACK” – Yokohama.

2018  - 3. cena v mezinárodní soutěži Petrof International Summer Festival.

V roce 2020 hrál na úvodním koncertě festivalu Mladá Praha. 

V ČR absolvoval mistrovské kurzy u prof. Michala Kaňky, nyní studuje na HAMU u prof. Tomáše Jamníka. Je také členem Pražská komorní filharmonie.

Přímý odkaz na stránku ke koncertu s dalšími informacemi je zde: Vánoční koncert

Hezký kulturní zážitek

PS Videoukázka je z roku 2015, kdy u nás paní Budweiserová vystupovala a začíná asi minutovým úvodním slovem pořadatele.


Vánoční koncert v prosinci 2022 v Praze- I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Vánoční koncert - I. Budweiserová, J. Racek, K. Mikawa- Praha -Divadelní sál při Masarykově ZŠ, Staroklánovická 230, Praha
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)