Úvod  -> Festivaly v Jihomoravském kraji  ->  Festivaly v Brně

Prima FRESH festival 2023 v Brně

Akce již proběhla!

čtvrtek

02.06.2023-03.06.2023

Akce již proběhla!

14:00

Hrad Špilberk

Cena:150-249 Kč

Popis kulturní akce Prima FRESH festival 2023 v Brně

Svátek gurmánů je tu! Prima FRESH festival míří do Brna! Letos vám svá menu dovezou i legendy české gastronomie v čele s Café Imperial Zdeňka Pohlreicha! Dorazte si za námi užít pátek 2. 6. a sobotu 3. 6. do areálu Hradu Špilberk.
 
Legendy pod jedním nebem
 
Jedním z legendárních podniků je Café Imperial pod vedením Zdeňka Pohlreicha, které je mezi gurmány skutečným pojmem a při objednání na večeři je potřeba počítat s čekací dobou v řádu týdnů. Tak přesně tenhle podnik se podařilo získat pro Prima FRESH festival, kde bude svoje menu servírovat ve spolupráci s Valoria Restaurant.
 
Menu, které jen tak někde neochutnáte doveze Český Národní tým kuchařů a cukrářů, který se účastní kuchařských soutěží soutěží po celém světě a obsazuje ty nejvyšší příčky.
 
Nejlepší českou kuchyni najdou návštěvníci rozhodně v Restauraci U Sapíků na Klokočné. Až tam ale jezdit nemusí, Pavel Sapík totiž dorazí se svým menu na Prima FRESH festival.
 
Další legendou je také Restaurant Marcela Ihnačáka, který bude připravovat menu tradiční české kuchyně inspirované židovskou tradicí. 
 
Nebudou chybět ani špičkové místní či zážitkové restaurace. Vařit bude ale také například kapitán „nároďáku“ Patrik Bečvář, Veronika "BESKY", Pavel Berky, šéfredaktorka časopisu Prima FRESH Klára Michalová a také herci ze ZOO. 
 
Delikatesy, degustace
 
Great Taste zóna
Čokoláda, kterou má na svém stole ománský sultán, kampotský pepř s nejvyšším oceněním nebo pekelně ostrou chilli omáčku či jemnou lanýžovou paštiku – nejen tyhle delikatesy nabídnou ti nejlepší z nejlepších v Great Taste zóně. Ocenění Great Taste je udělováno ve Velké Británii porotou čítající více než 500 členů, která vybrané delikatesy hodnotí a na základě toho uděluje výrobkům hvězdy. V případě, že delikatesa získá nejvyšší ocenění, tedy tři hvězdy, může soutěžit o Golden Fork, a přesně tuhle cenu získala v roce 2021 česká firma Pepper Field se svým kampotským pepřem. Byli vůbec prvními v České republice, kterým se to podařilo a také jsou už stálicí na Prima FRESH festivalu. Cenu Great Taste má ale třeba také Pražská čokoláda Steiner & Kovařík, která dodává své výrobky sultánovi do Ománu, pak také výrobce skvělých paštik Melememaso nebo specialista na pálivé My-Chilli.
 
 
Od lokálních podniků až po extrémní catering
Jako každý rok na festivalu nebudou chybět ty nejlepší lokální restaurace, bistra, kavárny a další podniky, které budou připravovat speciální menu, vařit voňavou kávu, míchat osvěžující drinky, prodávat skvělou zmrzlinu nebo sladké dezerty. Na své si prostě přijde každý, a to i milovník extrémní gastronomie a zážitkových restaurací. Tradičně bude možné vyzkoušet menu Extrémního cateringu, který v minulosti návštěvníkům naservíroval např. mořského ježka, medvěda, krokodýla, nebo šneky.
 
 
Kde se pivo vaří, tam se dobře daří
Na festivalu se pivo přímo vařit nebude, ale nabídka malých a řemeslných pivovarů bude široká – pivní speciály, piva ochucená ovocem nebo kořením či oblíbené osvěžující cidery. Velký výběr slibují také špičková vinařství z Čech a Moravy.
 
 
Zábava
K jídlu odjakživa patří i zábava. V pátek v podvečer vám polechtá bránici stand up comedy Na Stojáka. A v sobotu večer ovládne hlavní stage kapela Děda Mládek Illegal Band. Atmosféru moravských sklípků ve vinařské zóně v průběhu festivalu zajistí Cimbálová muzika Kaňúr.
 
Postaráno bude i o nejmenší návštěvníky. V dětském koutku budou připraveny nejrůznější aktivity od malování na obličej a tělo, třpytivé tetování až po workshop s gumičkovými copánky nebo tvůrčí balonkovou dílnu. Dětský program nabídne ve svém zázemí v dětském koutku také Coca Cola nebo interaktivní zóna ŠKODA Auto, kde bude k vyzkoušení 3D simulátor 301 vozu Fabia R5, stolní curling, lapač světla nebo bublinový workshop.
 
Více informací
 
Doražte si za námi užít pátek 2. 6. a sobotu 3. 6. plnými doušky! Těšíme se na vás v areálu Hradu Špilberk.  Udělejte Prima FRESH festivalem sladkou tečku za pracovním týdnem.
 
Nově bude možné platit kartou, hodinkami nebo mobilem po celém areálu. V případě, že budou mít návštěvníci pouze hotovost, bude potřeba si koupit festivalový náramek s čipem a dobít si ho v hotovosti. Díky partnerství s MasterCard od Komerční banky budou na majitele těchto platebních karet čekat zajímavé výhody.
 
Program
Pátek 2. 6. 2023 14:00 – 21:00
Cooking & Music stage
moderátor Petr Vejvoda
14.00 – otevření areálu
14:00 – 14:45 – reprodukovaná hudba
16:00 – 16:45 – Veronika "BESKY" – cooking show
18:00 – 18:45 – Pavel Berky – cooking show
18:45 – 19:00 – slavnostní zahájení
19:15 – 20:15 – Děda Mládek Illegal Band – koncert
21.00 – konec
 
Sobota 3. 6. 2023 10:00 – 20:00
Cooking & Music stage
moderátor Petr Vejvoda
10.00 – otevření areálu
10:00 – 11:00 – reprodukovaná hudba
12:00 – 12:45 – Zdeněk Pohlreich – cooking show
13:00 – 13:45 – Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR
14:00 – 14:45 – Klára Michalová – šéfredaktorka časopisu Prima FRESH a herci seriálu ZOO
15:00 – 15:45 – Veronika "BESKY" – cooking show
16:00 – 16:45 – Zdeněk Pohlreich – cooking show
16:45 – 17:00 – vyhlášení vítěze o nejúspěšnější restauraci Prima FRESH festivalu Brno 2023
18:00 – 19:00 – Lukáš Pavlásek – Na Stojáka
20.00 – konec
 

Festivaly Prima FRESH festival 2023 v Brně v červnu 2023


Další festivaly v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

petr@freshfestival.cz
https://www.freshfestival.cz/brno

Prima FRESH festival 2023 v Brně -Hrad Špilberk
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)