Úvod  -> Koncerty v Pardubickém kraji  ->  Koncerty ve Svitavách

Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi- Svitavy

Akce již proběhla!

pátek

14.04.2023

Akce již proběhla!

Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy

Cena:250 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi- Svitavy -Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi- Svitavy

Koncert v rámci festivalu Jazzpot 2023.

Nikol Bóková Quartet

Nikol Bóková, držitelka hudební ceny Anděl v kategorii jazz za album Prometheus, je brilantní klavíristka a skladatelka, která ve svém umění silně přesahuje hranice hudebních světů. Její tvorba čerpá z celoživotního studia klasické interpretace a spolu s tím kombinuje prvky jazzu, popu, moderního rocku a minimalismu.

Své poslední album Elements, které přijede představit, začala skládat jako sólovou desku, stojící čistě na klavíru. „Když jsem měla prakticky připravených asi sedm skladeb, tak jsem ve věci jménem A Diamond Substance začala slyšet kontrabas. Pak jsem někde zase začala zřetelně slyšet Michała Wierzgońe na bicí nebo Davida Dorůžku na kytaru. Všechno začalo růst a já začala cítit, že to nebude sólová deska,“ říká Bóková. Výsledné dílo je tedy ukotveno v jazzu, ale bohatě čerpá také z klasické hudby, post-rocku a minimalismu.

Krom obvyklých spoluhráčů, kterými jsou Michał Wierzgoń (bicí) a Martin Kocián (kontrabas), přijede s Nikol i kytarista David Dorůžka, který studoval skladbu a improvizaci na Berklee College of Music a hrál s takovými jmény jako např. Jorge Rossy nebo Tiger Okoshi.

 

Sisa Feher & KHI

Zpěvačka a multiinstrumentalistka Sisa Fehér nám přijede představit svoje poslední album „KHI“, které nahrála v Kodani při studiu prestižního magisterského oboru European Jazz Master v roce 2021. Doprovodí ji šestičlenný ansámbl složený z předních hudebníků československé jazzové scény: Vojtěch Procházka (piano), Miloš Klápště (kontrabas), Marek Urbánek (bicí), Oskar Török (trubka), Miroslav Hloucal (křídlovka) a Štepán Janoušek (trombón).

Pro celé album je určující netradičně složená dechová sekce, která vytváří nádherně měkký a občas až syntezátorový harmonicky efekt a originálně tak dobarvuje kompozice založené na basových rifech. To vše je pak ideálním podkladem pro vášnivý až syrový zpěvácký projev Sisy Fehér.


Koncert Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi- Svitavy v dubnu 2023


Další koncerty ve Svitavách
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Nikol Bóková Quartet / Sisa Fehér & Khi- Svitavy -Fabrika, Wolkerova alej 92/1, Svitavy
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)