Úvod  -> Výstavy v Moravskoslezském kraji  ->  Výstavy v Ostravě

KONOPEX 2023, 6. ročník festivalu konopí

Akce již proběhla!

čtvrtek

21.4.2023-23.4.2023

Akce již proběhla!

13:00

Komplex Trojhalí Karolina, K Trojhalí, 3361/5, 702 00, Ostrava

Cena:200 Kč – jednodenní, 300 Kč – třídenní, starší 65 let, ZTP s doprovodem - ZDARMA

Popis kulturní akce KONOPEX 2023, 6. ročník festivalu konopí

Od léku až po konopný beton. Festival KONOPEX představí rostlinu budoucnosti

KONOPEX opět otevírá dveře do světa konopí. Šestý ročník konopného festivalu proběhne 21.–23. dubna v komplexu Trojhalí Karolina v centru Ostravy a představí rostlinu konopí v mnoha oblastech svého univerzálního využití. 

Všemi směry diskutovaná rostlina je svými vlastnostmi zajímavá pro všechny generace. Předposlední dubnový víkend se do Ostravy sjede nejen odborná veřejnost, ale i pěstitelé, výrobci, nadšenci nebo také pacienti. Právě senioři a nemocní patří mezi ty, kteří často nachází v konopí úlevu a pomoc. Starší 65 let, ZTP a ZTP/P (s doprovodem) mají na akci tradičně vstup zdarma, stejně jako děti v doprovodu dospělých – událost je vhodná i pro rodiny s dětmi. Na své si přijdou také milovníci gastro specialit, protože z konopných surovin lze připravit delikátní zázraky, což potvrzuje populární sýr KONOPÁČ nebo konopná zmrzlina ze šumavské řemeslné farmy s příznačným názvem Dobré Konopí.

Od superpotraviny, přes lék po konopný beton nebo plast

Přijďte se dozvědět více o možnostech zpracování a využití této univerzální rostliny. Konopí je možné použít jako léčebný prostředek v humánní i veterinární medicíně, prospěšnou součást krmiv, potravin, doplňků stravy nebo kosmetických a dermatologických produktů. Svými vlastnostmi vyniká také v textilním průmyslu a stavebnictví (konopný beton), konopí je vhodné i na výrobu dalších materiálů využitelných v průmyslových odvětvích i běžném životě jako např. lana, provazy, izolace, těsnění, palivové pelety, barvy, laky, lazury, maziva, pohonné hmoty nebo třeba pěstební rohože či kompostovatelné plasty.                

Semínka i legální sazenice konopí

Budou připraveny expozice věnované konopí a souvisejícímu sortimentu. Semena a sazenice konopí s obsahem CBD, pěstitelské indoor či outdoor vybavení, ale také vystavovatelé zaměření na kosmetiku, potraviny nebo testování či zpracování nejen konopí, ale i dalších léčivých bylin. Využijte možnost osobního setkání s výrobci a svěřte své dotazy povolaným.

Na své si přijdou i fandové solvent nebo solventless extrakce, vaporizace a nejrůznějších kuřáckých potřeb. Od prémiových papírků, smart filtrů až po propracované a ručně vyráběně rigy a další potřebné i doplňkové příslušenství pro dabbing. Bongy už dávno nejsou jen akrylové cetky, umělecká díla na stánku Smoke Time nebo Glass Art Gallery Vás uchvátí vzhledem i funkčností.

Přednášky, konzultace s odborníky a letos i afterparty

Dozvíte se spoustu zajímavých informací a novinek o zpracování a využití konopí v samoléčbě i lékařské praxi, potravinách, doplňcích stravy, stavebnictví, průmyslu či veteriny.

Můžete se těšit na doprovodný program zahrnující odbornou konferenci a přednášky, besedy či konopnou burzu. Jednu z přednášek bude mít také průkopník mezi českými lékaři, MUDr. Radovan Hřib, vedoucí Centra pro léčbu bolesti ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně, který se podělí o dosažené úspěchy a pokroky v oblasti léčby konopím v klinické praxi. Účast potvrdila i organizace KOPAC (pacientský spolek pro léčbu konopím), jejíž odborníci budou na stánku k dispozici zodpovědět vaše dotazy a konzultovat možnosti. Pomáhá Vám konopí a nevíte, jak ho dostat na lékařský předpis? Zeptejte se Vašeho průvodce konopnou léčbou – nebude totiž chybět ani Magazín KONOPÍ a informacemi nabitá redakce, která se zaměřuje nejen na terapeutické vlastnosti této rostliny. 

V neposlední řadě budou připraveny také workshopy, soutěže a letos i afterparty, kde můžete pokračovat v debatách s vystavovateli, odborníky v oboru nebo zapálenými nadšenci. Afterparty je plánovaná na páteční i sobotní večer v klubu Marley. Vystoupí například oblíbený český reggae zpěvák MessenJah nebo hip-hopová undergroundová legenda – rapper Afu-Ra.

Legalizace a regulovaný trh, nové asociace, spolky a legislativa

Okolo konopí je poslední rok v Česku pěkně rušno. Obliba konopných produktů se napříč veřejností zvyšuje. Trh roste ve všech odvětvích a s loňskou pozitivní změnou české legislativy a zvýšením limitu THC na 1 % přibylo pěstitelů, zpracovatelů, prodejců i zákazníků. Na zahrádkách a záhonech se tak mohou zelenat účinné a legální rostliny konopí s vysokým obsahem CBD. Určitě také není třeba připomínat nedávno rozběhnutý proces směrem k legalizaci a regulovanému trhu s konopím, který zahrnuje licencované prodejny, samopěstování nebo formu tzv. konopných společenských klubů. 

Na návrhu zákona momentálně intenzivně pracuje expertní skupina v čele s národním protidrogovým koordinátorem Mgr. Jindřichem Vobořilem. Připravovaná legalizace bude dalším velkým tématem přednáškové části festivalu Konopex.

Vstupenky, aktuality a soutěže 

Zvýhodněné vstupné zakoupíte v předprodeji na portálu goout.cz, ale vstupenky bude samozřejmě možné pořídit i na místě ve dnech konání Konopexu. Vyplatí se také sledovat facebookovou událost (KONOPEX 2023 ? Festival a oslava konopí), kde přibývají aktuální informace o programu a vystavovatelích, ale také soutěže o vstupenky a další hodnotné ceny, které do soutěží věnovali partneři festivalu Konopex.

Těšíme se, na viděnou v Ostravě!


Výstava KONOPEX 2023, 6. ročník festivalu konopí v dubnu 2023-23 v Ostravě


Další výstavy v Ostravě
ULOŽIT SI TUTO AKCI

martin@konopex-market.cz
https://konopex.cz/

KONOPEX 2023, 6. ročník festivalu konopí -Komplex Trojhalí Karolina, K Trojhalí, 3361/5, 702 00, Ostrava
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)