Úvod  -> Koncerty v Královehradeckém kraji  ->  Koncerty v Hradci Králové

Koncert Žalman a spol.- Hradec Králové

Akce již proběhla!

sobota

13.05.2023

Akce již proběhla!

Letní areál U Letců, Jana Černého 109, Hradec Králové

Cena:375 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Koncert Žalman a spol.- Hradec Králové -Letní areál U Letců, Jana Černého 109, Hradec Králové

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Koncert Žalman a spol.- Hradec Králové

Žalman & Spol.

Pavel Lohonka

 

Kapela Žalman & Spol v roce 2022 startuje do další hudební sezóny s novým výběrovým albem, na němž se objeví dvacítka nejoblíbenějších písní, které si vybrali sami fanoušci a kapela se rozhodla je znovu natočit v nynější sestavě.

Žalman působí na hudební scéně od roku 1968, nejprve ve skupině Minnesengři, později v roce 1982 založil vlastní kapelu Žalman & Spol., která v různých podobách koncertuje nepřetržitě až do současnosti. Poslední obměna sestavy proběhla v únoru 2017, v současnosti jsou jeho kapelními kolegy zpěvačka Michaela Hálková, kytarista Petr Havrda a basista Petr Novotný (ten už od roku 1994).

Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. S Minnesengry nahrál 9 alb a později vydal dalších 20 autorských desek a 7 výběrů. Na nich lze nalézt více než 250 písní. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé. Pro jeho tvorbu je charakteristická pracovitost, cílevědomost a pokora, díky nimž se stal dobrým příkladem pro mnohé mladé folkové skupiny. Před časem byl první folkovou stálicí, která se zapojila do hnutí FOLK ŽIJE! Ztotožňuje se totiž s jeho cílem – přibližovat lidem folkový žánr a při tom zároveň upozornit na mladou folkovou generaci, která vyrostla zcela mimo pozornost médií...

“Naprosto obdivuju pořadatele, kteří se rozhodli také pomáhat a dávají prostor folkové muzice. Lidé jako by zapomněli na tu tišší, léty osvědčenou muziku. Prověřila ji spousta vynikajících muzikantů a autorů, a proto má nárok, aby nezanikla a žila dál. Právě pořadatelé odvádí záslužnou, ale i osvětovou práci, protože v dnešní náročné a hektické době je potřeba neustále připomínat, že tu folková hudba je.”

Pavel Žalman Lohonka


Koncert Žalman a spol. v květnu 2023 v Hradci Králové


Další koncerty v Hradci Králové
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Koncert Žalman a spol.- Hradec Králové -Letní areál U Letců, Jana Černého 109, Hradec Králové
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)