Úvod  -> Koncerty v Praze  ->  Koncerty v Praze

Koncert JEFIS DUO- Pavel Fischer a Jakub Jedlinský- Praha

Akce již proběhla!

neděle

05.02.2023

Akce již proběhla!

20:30

Malostranská Beseda Praha

Cena:200,-

PRODEJ VSTUPENEK Koncert JEFIS DUO- Pavel Fischer a Jakub Jedlinský- Praha -Malostranská Beseda Praha koupit vstupenku na Koncert JEFIS DUO- Pavel Fischer a Jakub Jedlinský- Praha -Malostranská Beseda Praha Ticketstream

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Koncert JEFIS DUO- Pavel Fischer a Jakub Jedlinský- Praha

Koncert Jefis duo



Pavel Fischer (houslista, pedagog, hudební skladatel)

 

 

je absolventem Pražské konzervatoře a AMU. Při studích se mimo jiné stal spolu s klavíristou Ivem Jančíkem absolutním vítězem mezinárodní soutěže komorní hudby v italské Trapani. Ještě na univerzitní půdě se v roce 1989 stal spoluzakladatelem a primáriem Škampova kvarteta, s nímž pravidelně koncertoval na nejvýznamnějších světových pódiích. Spolupracoval také s vynikajícími umělci, jako jsou Josef Suk, Jiří Bárta, D. Pecková, Melvyn Tan, Kathryn Stott, Wolfgang Holzmair, Ronald van Spaendonck, Nikolaj Demiděnko, Janine Jansen, atd. V prosinci 2009 účinkoval jako host na projektu Iana Andersona a Jethro Tull

 

Od odchodu ze Škampova kvarteta v r. 2008 se intenzivně věnuje pedagogické činnosti na Royal College a Royal Academy v Londýně, Concertgebouw Amsterdam, Kvartetní Akademii v Amsterdamu, Chetham´s School of Music v Manchesteru a od r. 2009 je řádným profesorem na RNCM v Manchesteru a později rovněž na Royal Birmingham Conservatoire. Od léta roku 2018 působí jako ředitel „Winterschool“ při „Australském festivalu komorní hudby “ v australském Townsvillu-Queenslandu.

Jeho mimořádný zájem o hudbu jiných žánrů vyústil mimo jiné v dlouholetou spolupráci s Ivou Bittovou či k založení souboru „Bardolino“, kde hraje i Jakub Jedlinský. Spolu s Jakubem pak v roce 2019 založili Jefis duo.

 

 

 

Jakub Jedlinský (akordeonista, pedagog, hudební skladatel)

 

 

je absolventem Konzervatoře v Pardubicích, Západočeské univerzity v Plzni a Mistrovské třídy na Syddansk Musikkonservatorium - Danish National Academy of Music v Esbjergu. Během studia získal četná ocenění na tuzemských i mezinárodních soutěžích. Zúčastnil se mezinárodních kurzů a seminářů pod vedením předních osobností svého oboru.

Založil uskupení Escualo Quintet, které se zaměřuje na interpretaci fenoménu argentinského tanga a především hudby Astora Piazzolly. Jako akordeonista a bandoneonista působí na festivalech v ČR i v zahraničí a jako sólista vystupuje s významnými profesionálními orchestry. Svoji pedagogickou činnost spojil s Konzervatoří Pardubice a ZUŠ Vysoké Mýto, kde vyučuje hru na akordeon.

Spolupracuje rovněž s mnoha významnými umělci, mezi nimiž jsou například: Gabriela Vermelho, Iva Bittová, Patricie Poráková, Javier Antar a další.

V mnoha směrech jsou si velmi podobní: Oba interpreti mají své hudební kořeny ve vážné hudbě. Oba mají spokojený rodinný život a dva syny, vyučují na univerzitách, jsou opravdoví Mistři ve svých oborech. A oba umí také hudbu skládat.

 

 

Tato energická dvojice překračuje s lehkostí hranice hudebních žánrů a přináší strhující spojení world music, klasické hudby a jazzu. V jedinečných barvách zvuku houslí a akordeonu uslyšíte vlivy balkánské, židovské, irské, skotské, romské i mnohé další. V muzice si opravdu rozumí a společné koncerty si náramně užívají. Je tedy jasné, že si pak diváci odnášejí krom úžasného kulturního zážitku také radostnou náladu a úsměv na tváři.


Koncert JEFIS DUO v únoru 2023 v Praze


Další koncerty v Praze
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Koncert JEFIS DUO- Pavel Fischer a Jakub Jedlinský- Praha -Malostranská Beseda Praha
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)