Úvod  -> Festivaly v Olomouckém kraji  ->  Festivaly v Olomouci

Hanácké Benátky 2023

sobota

10.6.2023

10:00

Litovel

Cena:250 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Hanácké Benátky 2023 -Litovel

Popis kulturní akce Hanácké Benátky 2023

Letošní ročník Hanáckých Benátek připadá na sobotu 10. června, program na náměstí Př. Otakara začíná ve 12 hodin a těšit se můžete na koncerty a vystoupení tanečních kroužků. V parku Míru už bude program pro děti od 10 hodin. Připraveny jsou hry, interaktivní klaunský program, minizoo DDM Litovel, loutkové divadelní pohádky, tajuplný svět podivuhodných her Jiřího Šebesty, Lunapark a mnoho dalšího.

 

Jakoprvní vystoupí na hlavní scéně Pavel Callta český zpěvák, skladatel a textař, který se narodil a vyrůstal v České Lípě. Profesionálně se začal věnovat hudbě v roce 2012 a vydal první singl Ve Hvězdách. V červnu 2015 vydal své debutové album Momenty, v listopadu 2018 autorské album Součást, následně po dvou letech album Jiná a v roce 2022 nejnovější Můžeš se mnou počítat. Do rádiového éteru se Pavel dostal se singlem Terapeut. Získal nominaci na Objev roku – Český Slavík Mattoni 2015 a vyhrál Hudební cenu Evropy 2 jako zpěvák roku 2017. Pavel napsal singly Propojeni, Tak promiň nebo Píšem si svůj sen (ft. Leoš Mareš). V dubnu 2019 napsal duet s názvem Nechat vítr vát, který nazpíval s Martou Jandovou a stal se úvodní písní pro Avon pochod 2019. Tentýž rok vydal singl s názvem Písnička (ft. Pokáč), který se stal jednou z nejstreamovanějších písní roku. V říjnu 2019 vyšla jeho první kniha s názvem Moje momenty. Jejíž křest proběhl společně s albem Součást 7. listopadu 2019 v zaplněném Foru Karlín, čímž se Pavlovi splnil sen.

 

Následovat bude kapel Crossband, která patří po více než 15 letech své existence ke stálicím české pop-rockové scény. Její písně Samozřejmosti, Rozmarná, Budeš první nebo Jak si kdo ustele můžete zaslechnout na spoustě českých rádiích. Stylově kapela zaujímá místa v hitparádách od Frekvence 1, Signala RCL, až po Country rádio nebo třeba rádio Samson. Crossband odehrál na 500 koncertů na různých pódiích po celém Česku. Účast si užívá mimo jiné na letních festivalech, městských slavnostech a jiných hudebních akcích. Svou strhující energií dokáže zaujmout široké publikum. Je vidět, že muzika hudebníky baví, a tak jí lidem z podia servírují s veškerou parádou a nasazením. 

Poté zahraje Desmod. Slovenská rocková skupina původem z Nitry, která na hudební scéně působí od roku 1996. Svoje první demo kapela nahrála v roce 1997 a svoje debutové album 001 vydala v roce 2000. Desmod dosáhl 7x prvního místa v anketě "Zlatý slávik" a zpěvák Mário "Kuly" Kollár se stal vícenásobným držitelem ocenění Osobnosť televíznej obrazovky (OTO).

Po rockovém koncertě přejdeme k mírnějšímu žánru. Vystoupí zpěvačka a herečka Monika Absolonová. Ta začala zpívat v roce1983, kdy jako sedmiletá nastoupila do Kühnova dětského sboru. Na počátku 90. let studovala zpěv u Lídy Nopové a od roku 1996 u profesora Eduarda Klezly. Muzikálovému herectví se věnuje od roku 1995, kdy získala první roli v Draculovi. V prvním desetiletí 21. století její kariéra stále stoupala. Jedna velká role stíhala druhou. Do povědomí muzikálových fanoušků se dostala v roce 2002 titulní rolí v muzikálu Kleopatra, následovala spousta dalších muzikálových rolí. Za roli Fanny ve Funny Girl získala v roce 2012 Cenu Thálie. Její sólovou pěveckou kariéru mapuje sedm alb. V roce 2022 se zúčastnila pěvecké reality show Tvoje tvář má známý hlas. Doprovázet bude Moniku Boom!Band Jiřího Dvořáka koncertní a doprovodná kapela našich, ale i světových pěveckých hvězd. Patří k nim například Helena Vondráčková, Jiří Korn, Eva Urbanová, Drupi a spousta dalších.

Třešničkou na závěr bude potom kapela Monkey Business. Česká hudební skupina hrající pop a funk. Vedle J.A.R. a Sexy Dancers je dalším projektem multiinstrumentalisty a producenta Romana Holého, o němž se hovoří jako o předním šiřiteli funkové hudby v České republice. Skupina byla založena v roce 1999 a je stálicí na hudební scéně. Zpěvák Matěj Ruppert působil v kapele Leguar GR, Oldřich Krejčoves v Pan Pot, Pavel Mrázek a Martin Houdek přišli z Doroty B. B. (kterým Roman Holý produkoval v roce 1994 desku Santa Puelo) a Američanka Tonya Graves se vylíhla v elektronicko–tanečně zaměřených Liquid Harmony. Tonya Graves se ke kapele připojuje po vydání prvního alba. To vychází v roce 2000 s názvem Why Be In When You Could Be Out. V roce 2017 Tonyu vystřídala Tereza Černochová, která s Monkey Business vystupovala jako host od roku 2005.

Tak tedy, Hanácké Benátky 2023 v sobotu 10. června od 10 hodin v parku Míru s programem pro děti a od 12 hodin s hlavním programem na náměstí Př. Otakara. Předprodej v Turistickém informačním centru Litovel a v síti Ticketstream. Těšíme se na vás!


Další festivaly v Olomouci
ULOŽIT SI TUTO AKCI

propagace@mklitovel.cz
http://www.hanackebenatky.eu

Hanácké Benátky 2023 -Litovel
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)