Úvod  -> Film v Jihomoravském kraji  ->  Film v Brně

Filmové promítání o krizi bydlení: Rebelující nájemníci (2014)

pondělí

12.06.2023

20:00

café Paměti národa


PRODEJ VSTUPENEK Filmové promítání o krizi bydlení: Rebelující nájemníci (2014) -café Paměti národa

Popis akce Filmové promítání o krizi bydlení: Rebelující nájemníci (2014)

Města po celém světě se v posledních letech významně proměňují. Byty, které byly kdysi neatraktivní, jsou dnes využívány jako bezpečné investice. Krátkodobé smlouvy a masivní zvyšování nájemného se stalo každodenním jevem. Objevuje se však i odpor nájemníků v reakci na rostoucí nedostatek cenově dostupného bydlení. V českém prostoru se diskuze, které dominují developeři a realitní společnosti, omezuje pouze na otázku stavět / nestavět. Proto jsme se rozhodli uspořádat sérii filmových večerů, které se věnují tématu krize dostupnosti bydlení. ?
 
?✊ Film Rebelující nájemníci (Mietrebellen, 2014) je kaleidoskopem boje nájemníků v Berlíně proti vystěhování ze sousedství. Okupace berlínské radnice, tábor na Kottbusser Tor, organizovaný odpor proti vystěhovávání a boj důchodců za byty odpovídající jejich věku a volnočasové centrum symbolizují nové probuzení městského protestního hnutí.
 
? Po filmu bude následovat diskuze s členy a členkami nedávno vzniklé Iniciativy nájemníků a nájemnic, která se inspirovala podobnými boji v zahraničí a přináší praxi "nájemnických odborů" k nám do Čech.
 
? Promítání je součástí série filmových večerů v Brně (v café Paměti národa na Radnické 10), které se věnují tématu krize dostupnosti bydlení a otázce, jak na ni reagovat. Filmové večery pořádá Re-set: platforma pro sociálně-ekologickou transformaci a jsou možné díky podpoře programu Active Citizens Fund, který je financován z Fondů EHP a Norska. V České republice program spravuje konsorcium, které tvoří Nadace OSF, Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a Skautský institut.

Další film v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

b.jelinkova@outlook.com
https://www.facebook.com/events/935601707671190/

Filmové promítání o krizi bydlení: Rebelující nájemníci (2014) -café Paměti národa
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)