Úvod  -> Festivaly v Jihomoravském kraji  ->  Festivaly v Brně

Expediční Kamera- Brno

Akce již proběhla!

středa

05.04.2023

Akce již proběhla!

Klub cestovatelů, Veleslavínova 14, Brno

Cena:150 Kč

PRODEJ VSTUPENEK Expediční Kamera- Brno -Klub cestovatelů, Veleslavínova 14, Brno

KOUPIT VSTUPENKY

Popis kulturní akce Expediční Kamera- Brno

Objevujme…Poznávejme…Žijme! Kam až můžeme na lodi doplout? Kam až můžeme vylézt? Kde jsou naše hranice? Přemýšlejme o tom na Expediční kameře 2023.

Expediční kamera je filmový festival, který k vám již od roku 2009 přináší nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. 

Letošní filmy:
 

Ticho (Kanada, 9 min)

Občas toho začnete mít dost a potřebujete utéct někam, kde nezáleží na tom jak efektivní jste dnes byli a kolik jste toho splnili. Film sleduje Reinise, který strávil dva týdny ve švýcarských Alpách. Každý den chodil nahoru a dolů, plaval v mrazivých vodách a hlavně trávil čas sám se sebou.

 

Madagaskar – ostrov duchů a kouzel (CZ, 46 min)

Dokument zachycuje pátrání po údajné záhadné bytosti jménem kalanoro, žijící v odlehlých místech ostrova Madagaskar. Tento tvor má podle domorodců magickou moc, nadpřirozenou sílu a telepatické schopnosti. Obyvatelé Madagaskaru v něj věří a mají k němu velký respekt. Členové expedice se zúčastní několika obřadů, tak zvané tromby, na vyvolávání této chlupaté, asi metr vysoké bytosti.

 

Mallorca (CZ, 16 min)

Autenticky podaná zimní výprava na Mallorku v době omikronu skrze hledáček telefonu. S plnou polní po nevyšlapaných trasách největšího z Baleárských ostrovů. Deset dní a dva poutníci na ostrově, který si oblíbili nejen dávní piráti. Spaní pod širákem, krásné pláže a azurové moře. Nespočet výškových metrů a kilometrů v nohách. To vše pro jedinečná setkání, lidi a místa, z kterých se tají dech.

 

Nejdelší svatební cesta? (CZ, 25 min)

Mladí dobrodruzi Peggy Marvanová a Adam Záviška o sobě mluví jako o normálních lidech, kteří prostě jen jdou za svými sny. Tímto způsobem si už na své konto stihli přidat takové úsěchy, jako třeba vítězství na slavném závodě Tour Divide (4500 km) nebo světové prvenství na zimní polární výzvě Lapland Extreme Challenge. Jejich motto zní “veliký cíl dává životu velký smysl.”

 

Divoké vody (Francie, 86 min)

Objevte příběh jedné z nejúspěšnějších kajakářek své generace – Nourie Newman. Filmovému režisérovi Davidu Arnaudovi se podařilo poodhalit Nourii jako nikdy předtím. Zjišťujeme, že zápasí s věcmi které občas ovlivňují i její sportovní výkony a možnosti posouvat své hranice.

 

Strážci údolí sopky Tupungato (Chile, 20 min)

Film ukazuje neuvěřitelný výstup a sestup nejvyšší hory centrálního Chile na kole. Sopka Tupungato (6 570 m n. m.) je vzdálená jen 80 km od hlavního města Santiago de Chile, ale z důvodu špatné dostupnosti se toho o ní moc neví.

 

Vznešená (USA, 15 min)

Efektivní komunikace je výzva, které čelí každý horolezec. Je to sport, který vyžaduje intenzivní soustředění, spolupráci a překonání strachu. Pro neslyšící horolezkyni Sonyu Wilson jsou komunikace a komunita životně důležitými. Elevated je neverbální film sdílející Sonyinu zkušenost neslyšící ženy a horolezkyně pracující na překlenutí propasti mezi neslyšícími komunitami a outdoorovým průmyslem.

 

Dovolená na Baffinově ostrově (Kanaca, 12 min)

Hledáte romantickou dovolenou? Zkuste Baffinův ostrov! Pamatujte: expedice je to samé jako dovolená, záleží jen na vašem přístupu. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry se ve filmu vydávají na odvážnou 45 denní expedici na odlehlý Baffinův ostrov, aby hledali skály, na které by se dalo vylézt a neprozkoumané řeky, které by se daly sjet.


Další festivaly v Brně
ULOŽIT SI TUTO AKCI

Expediční Kamera- Brno -Klub cestovatelů, Veleslavínova 14, Brno
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

  

Máte rádi videoklipy na youtube?Nové videoklipy Nové videoklipy převážně českých intepretů dáváme na stránku https://www.kultura365.cz/videoklipy.php. Pokud máte zájem, budeme, rádi, pokud nás začnete sledovat na facebooku - https://www.facebook.com/kultura365/, nebo instagramu- https://www.instagram.com/kultura365cz/. Děkujeme



Předmět:
Zpráva:

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?(číslovka)